24/11/2019

Nazira Goreya travels Europe on a Diplomatic Mission

“The brutality of the Turkish invasion has disastrous consequences on the Syriac population and Arab, Kurdish, Armenian and other peoples of the Democratic AUtonomous Administration"

På hennes diplomatiska uppdrag genom Europa håller medordföranden för verkställande kommittén för Gozarto-kantonen i Bethnahrin (Mesopotamiska Syrien), Nazira Goreya, möten med regionala och nationella politiker, icke-statliga organisationer och ledamöter av Europaparlamentet. Resa genom Tyskland Goreya träffade ordförande för CDU-partiet i Giessen, fru Birgit Otto och Ricarda Heymann, ordförande för kvinnorförbundet i Evangelical Church i Hessen.

I sina möten förklarar medordförande Nazira Goreya syrernas nuvarande situation (kaldeerna-assyriska-araméerna) och uppmärksammar de beklagliga konsekvenserna av invasionen av den demokratiska autonoma förvaltningen av Nord- och östra Syrien (DAA) av Turkiet och hennes radikala Islamistiska grupper, ”Den turkiska invasionens brutalitet har katastrofala konsekvenser för den syriska befolkningen och arabiska, kurdiska, armeniska och andra DAA-folk.”

I sitt möte med Birgit Otto utarbetade Nazira Goreya det modiga motstånd som syriska män och kvinnor uppvisar för att försvara Khabour-regionen – en region bosatt av syrisk-assyriska som flydde från Simele-massakern 1933 i Irak – för att förhindra utrotning av syrare och för att bevara syrisk identitet och syrisk kristendom i deras mesopotamiska hemland. Den turkiska invasionen förskjuter fördrivning, förstörelse och död på syriker och alla människor i nordöstra Syrien. Speciellt för syramerna handlar det om död eller liv – en avgörande kamp för att bevara syrisk närvaro i deras hemland. Goreya bad om tysk hjälp och ingripande. Fru Otto uttryckte sin sympati med de syriska kristna och gick med på att personligen eskalera det till det nationella CDU-partiet.

Mötet med fru Ricarda Heymann fokuserade på de svårigheter kvinnor måste genomgå i den nuvarande situationen. Medordförande för Gozarto-kantonen Nazira Goreya bad den Evangeliska kyrkan att stå vid kvinnorna i Gozarto-kantonen och att stödja dem genom de svåra tider som de turkiska invasionen förde dem. Och för att hjälpa till att förhindra grymheter från tidigare har ISIS begått kvinnor i Syrien och Irak. Fru Heymann uttryckte sin sympati och oro och uttryckte önskan från kvinnorförbundet i den evangeliska kyrkan att ha framtida möten och hitta gemensamma initiativ för att hjälpa kvinnorna i Nord- och östra Syrien.