06/06/2020

Qtil rişono d’Al Qacida bu garbiyo d’Afriqya

U rişono du tukoso marhıbono d’al Qacida bu garbyo d’Afriqya, qtil bı cuqobo dilonoyo dsımlın a hayle Franşoye bu garbiyo d’Mali.

 I mawdconuthathe dhiwo mi şultonutho d’Fransa makıdste, dı qtilste mınyono celoyo d’marhıbone hrene d’al Qacida bu cuqobano dsim yawme d’arbco dı şafıcina.

Abdelmalek Droukdel dkıtyo u rişono du tukoso marhıbono d’al Qacida bu garbiyo d’Afriqya, qtil bı cuqobo dilonoyo dsımlın a hayle Franşoye bu garbyo d’Mali. Bu cuqobanoste, mawdıc dı qtil mınyono celoyo d’marhıbone hrene.

I wazırto du sutoro d’Fransa Florence Parly mırla; U qatlo du marhıbonano dsim bı cuqobo dilonoyo dsımlın a haylawothaydan yawme d’arbco bu garbiyo d’Mali, kımathıl zoxutho rabtho l’Fransa dhani ışne yarixe kımharbo mqabıl da marhıbone b’Saheel.

Elo Parly lo mawdacla, aydarbo makdo i hiyoyutho du mşalo marhıbonano ubebzabno, al Qacida b’Mağrebste heş lo makadle u qatlayde. Parly mawdacla, da cuqobani mabdanwo mu gayso Franşoyo uma bnayqyomayde bu yarho d’Konun u haroyo dı şafıcina. Leşan a cuqobani, mşadarwola Fransa 600 folhe hrene lu garbyo d’Afriqya. Fransa kıtla adyawma hol 5.100 folhe bu qlimano.

U marhıbonano dıkmidıc bu ışmo Aqim, malımle ba milyone dolare leşan u terfiyo da htife nuxroye u farsufe dıkfulhi bı tukose di mcadronutho noşoyto. Ba cuqobani dıkmisomi mqabıl da marhıbone bu garbyo d’Afriqya, msıkwoste 19 bu yarho dı şafıcina u rişono da ğrobe marhıbone d’Dacış b’Sahara.